Ankara Üniversitesi Öğrenci Yurtları (Adresi – Telefonu – Fiyatı)

ankara üniversitesi

Ankara öğrenci yurtları rehberinden Ankara Üniversitesi yurtları ücretleri – fiyatları, lokal yemek imkanları, oda tipleri, apart seçenekleri, ders çalışma salonları fiyatları ücret listesi gibi bilgileri edinebileceğiniz Ankara Üniversitesi Öğrenci yurt iletişim bilgileri aşağıda yer almaktadır.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ NEREDE

Ankara’nın ve Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden, kurucusunun Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olduğu, hem tarihi hem öğretimi yönünden özel bir yere sahip bu üniversiteyi kazanan veya bu üniversitede okumaya niyetlenen öğrenciler ve öğrenci adayları için aşağıda konaklama imkanları listelenmiştir. Ankara Üniversitesi yurtları, öğrenci evi olarak bilinir. Aşağıda yer alan öğrenci evleri bizatihi Ankara Üniversitesi’ne aittir. KYK yurtları değildir. Ve üniversite gibi öğrenci yurtları da tarihi yurtlardır. Öyle ki içlerinde 70-80 yıllık yurtlar bulunmaktadır. Bu tarihi yurtlarda bugün Türkiye’nin geleceğine yön veren, ülkenin alanında lider kimseleri de kalmıştır. Sadece tarihi değil mimarisi de eşsizdir. Yurt başvuruları, öğrenci evi müracaat işlemleri Ankara Üniversitesi SKS Daire Başkanlığı tarafından alınmaktadır. Aşağıdaki bağlantılara tıklayarak, o yurt hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

1- CUMHURİYET ÖĞRENCİ EVİ
2- VEHBİ KOÇ ERKEK ÖĞRENCİ EVİ
3- YILDIRIM BEYAZIT ERKEK ÖĞRENCİ EVİ
4- YILDIRIM BEYAZIT KIZ ÖĞRENCİ EVİ
5- MİLLİ PİYANGO ÖĞRENCİ EVİ
6- ANKARA ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ

Yurtların tamamı, tarihi olmasına da değindiğimiz üzere Ankara’nın merkezi noktalarında ya da kampüs içerisinde yer almaktadır. Ayrıca ücretsiz öğrenci servisleri de mevcuttur. AÜ yurtlarında, öncelik Ankara dışından gelenlerindir, yer kalması halinde Ankara ikametli öğrenciler de kalabilmektedir. Bu yurtlarda kalmaya hak kazanamadıysanız, Ankara Üniversitesi’ne yakın KYK yurtları ve özel yurtlar da mevcuttur.

Ankara Üniversitesi Fakülteleri ve Meslek Yüksekokulları Hangileridir?

– Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi
– Diş Hekimliği Fakültesi
– Eğitim Bilimleri Fakültesi
– Eczacılık Fakültesi
– Fen Fakültesi
– Güzel Sanatlar Fakültesi
– Hemşirelik Fakültesi
– Hukuk Fakültesi
– İlahiyat Fakültesi
– İletişim Fakültesi
– Mühendislik Fakültesi
– Sağlık Bilimleri Fakültesi
– Siyasal Bilgiler Fakültesi
– Spor Bilimleri Fakültesi
– Tıp Fakültesi
– Uygulamalı Bilimler Fakültesi
– Veteriner Fakültesi
– Ziraat Fakültesi
– Devlet Konservatuarı
– Adalet MYO
– Başkent MYO

Yukarıda yer alan fakülte ve MYO’lar, Ankara merkezde bulunan okullardır. Ankara ilçelerinde yer alan meslek yüksekokulları bu listede yer almamaktadır. Zira yukarıda yer alan öğrenci evlerinin tamamı Ankara merkezdedir.

**  ankara üniversitesi öğrenci evleri başvuru ve kayıt hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

 

 

One thought on “Ankara Üniversitesi Öğrenci Yurtları (Adresi – Telefonu – Fiyatı)”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir