Öğretmenevinde Kimler Kalabilir – Nasıl Kalınır

ankara öğretmenevi

Türkiye’nin her şehrinde ve hemen hemen her ilçesinde bulunan, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren konaklama tesisleri öğretmenevlerinde kimler indirimli kalabilir? Devlet memuru veya öğretmen olmayan kalabilir mi? Aşağıda bununla ilgili sık sorulan sorulara yanıt veriyoruz.

ÖĞRETMENEVİNDE NE KADAR KALINIR

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, öğretmenevi, öğretmenlere özel tesisler değildir. Hülasa zaten sadece öğretmenler kalabiliyor olsaydı, öğretmenevleri her daim düşük kapasite hizmet verir, pek çoğu da kapanır giderdi. Öğretmenler, öğretmevlerinde sivil vatandaş ve diğer kamu personeline göre indirimli kalmaktadır. Tek avantajı budur. bunun dışında memurlar ve sivil vatandaşlar da kalabilmektedir. Öğretmenevinde kalma süresi yoktur. Ancak devlet memuru ve öğretmen olmayan kimseler için genelde en fazla 1 ay süre ile sınırlandırılmıştır. Öğretmen ve kamu personeli için belli bir süre yoktur. Konaklama imkanı olduğu sürece yani yer olduğu sürece kalınabilmektedir.

ÜCRETLER: ÖĞRETMENEVİNDE KALMA FİYATLARI

Bunun net bir ücret tarifesi yoktur. Her öğretmenevi, il milli eğitim müdürlüğü veya ilçe milli eğitim müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon ile fiyat tarifesi belirlenir. Yani talep gören öğretmen evi ile talebin az olduğu öğretmevi konaklama fiyatları farklıdır. Sadece gecelik oda fiyatları – ücretleri değil, restaurant (yemek) fiyatları, varsa hamam, berber, kuaför, düğün salonu, toplantı salonu, nikah salonu fiyatları da farklıdır. Örneğin İstanbul’daki bir öğretmenevi ile Erzurum’daki bir öğretmenevi aynı fiyatta değildir. Hatta aynı il içerisinde, ilçelerdeki fiyatlar, ildeki fiyatlardan farklı olabilmektedir. Yine tatil yörelerindeki fiyatlar (örneğin Adalar (Burgazada) Öğretmenevi, Bodrum Öğretmenevi, Alanya Öğretmenevi vb.) diğer kırsal bölgelerdeki tesislerdeki fiyatlara göre farklı olabilmektedir. Ancak temelde tüm tesislerde üç fiyat tarifesi vardır. 1. öğretmen 2. kamu personeli 3. sivil vatandaş tarifesi. Kamu personeli, sivil vatandaşa göre indirimli, öğretmen de kamu personeline göre indirimli fiyattan konaklama imkanı bulur. Yani fiyat tarifesi sivil > memur > öğretmen olmak üzere üç türlüdür. Öğrenciler öğretmenevinde kalabilir. Çoğunlukla sivil tarife olsa da bazı tesislerde öğrenciler indirimli olarak kamu personeli veya öğretmen fiyatından kalabilmektedir. Ayrıca şehit yakınları ve gaziler de indirimli bazı yerlerde de ücretsiz olarak kalabilmektedir. Fiyatlara kahtaltı dahil, öğlen ve akşam yemeği ayrıca ekstra hizmetler (hamam, berber, kuru temizleme, terzi vb.) dahil değildir. Ayrıca ücretli öğretmenler için genelde öğretmen veya kamu personeli tarifesi uygulanmaktadır.

Öğretmenevleri kâr etme güdüsüyle hareket eden kurumlar değildir. Temelde güvenilir, temiz, sağlıklı ve görece nitelikli konaklama hizmeti sunmak için vardırlar.

Sevgililer öğretmenevinde kalabilir mi? Bu tesislerde farklı cinsiyetten iki kişinin aynı odada kalabilmesi için ancak evli olmaları ve evlilik cüzdanını ibraz etmeleri gereklidir. Sevgililer ancak farklı odalarda kalabilirler. Odalar tek kişilik, iki kişilik, üç kişilik olmakla birlikte bazı tesislerde dört kişilik ve beş kişilik odalar da mevcuttur.

Öğretmenevleri kaça kadar açıktır? Kaçta giriş yapılır, kaçta çıkış yapılır? Öğretmen Evleri ve Akşam Sanat Okulları, Öğretmen Lokalleri ve Sosyal Tesisler Yönetmeliğinin 15. maddesi gereği “Öğretmenevleri, öğretmenevi ve akşam sanat okulları 24 saat hizmet esasına göre faaliyetlerini sürdürür. İfadesi yer almaktadır. Bu nedenle 24 saat açık olarak hizmet verir. Ancak bazı tesisler, güvenlik endeniyle saat 19:00’dan sonra misafir kabul etmemektedir. Bununla beraber, en geç 11:00’da çıkış yapılmalıdır. Aksi takdirde bir gün ekstra ücret ödenmek durumunda kalınabilir. Bu tesisler aynı zamanda akşam sanat okulu olarak da hizmet vermektedir.

*** Öğretmen evinde kalma şartları hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

One thought on “Öğretmenevinde Kimler Kalabilir – Nasıl Kalınır”

  1. Muhammet acu

    14. Ve 27 yaşında iki cokuk 3 yetişkin 1 karıkoca için 5 kişilik odaniz varmı ve fiyatı ne kadar 23 24.25.26.27.28 Mayıs 2022 günü icinbilgi verirseniz sevinirim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir