Memurların (Çalışanların) Kalabileceği Yurtlar – Yerler

ankara

Bilindiği üzere ülkemizde son üç-dört yıldır çok yüksek bir enflasyon sözkonusu. Bu enflasyonun en çok etkilediği alanların başında barınma ihtiyacı geliyor. Öyleki konut fiyatlarındaki ciddi yükseliş beraberinde kiralık ev fiyatlarında da ciddi yükselişlere sebebiyet verdi. Hal böyle olunca, kiralık konut yerine alternatif barınma seçeneklerine vatandaşlar yönelmeye başladı. İşte bunlardan birisi de yurtlar.

ANKARA’DA BAY – BAYAN ÇALIŞANLARIN KALABİLECEĞİ YURTLAR VE APARTLAR

Önceleri bekarlar yahut çocuksuz yeni evliler için 1+1 daireler çok iyi bir seçenekti esasen. Ancak 1+1 konutların popülerleşmesi ile birlikte bu daireler de yüksek kiralardan nasibini çoktan aldı. Dolayısıyla eşyalı 1+1 kiralık daireler İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropoller dışında Anadolu şehirlerinde de yaygınlaştı ve kiralar ciddi anlamda yükseldi. Öyleki pek çok şehirde eşyalı 1 oda 1 salon evler, eşyasız 3+1 daireler ile aynı fiyatlara kiralanıyor. Tabii bunda beyaz eşya ve mobilya fiyatlarının da yükselmesi, nakliyat fiyatlarının da uçuşa geçmesi ile birlikte hem ev eşyası almak hem de bu alınan ev eşyalarının yeni görev yerine taşınması sırasında ödenecek nakiye ücretleri ayrıca nakliye, taşıma, evi yeniden dizme nakliye esnasında eşyaların göreceği zararlar ve ülkemizdeki nakliyat firmalarının vermiş oldukları zararları karşılamaya yanaşmaması dikkate alındığında 1+1 evlerin fiyatlarının yükselmesine neden olması hiç de şaşırtıcı değil.

Ankara’da kiralık 1+1 daire fiyatları, alınan maaşa oranla yükselmeye başlayınca özellikle bayan memurlar için bir diğer alternatif doğdu. Bu da öğrenci yurtları. Memurların veya çalışanların devlet yurtlarında yani KYK yurtlarında kalması mümkün olmadığından bu durumda devreye özel yurtlar giriyor. Bugün pekçok erkek öğrenci yurdu ve kız öğrenci yurdu çalışanların da kalmasına izin verecek şekilde barınmaya imkan sağlıyor. Yine bununla beraber apart daire denen, stüdyo daire tipi, tek odalı, temizlik ve bakımının apart yönetimince yapıldığı bir nevi otel gibi hizmet veren tesisler de çoğalmaya başladı. Bunlarda elektrik, su, doğalgaz vb gibi giderlerin tamamen kiranın veyahut aidatın içerisinde olduğu, tek ücret ile barınma ihtiyacınızı giderebileceğiniz alternatifler olmaya başladı.

Peki özel yurtlarda öğrenci olmayanlar kalabilir mi, kimler kalabilir, yukarıda da değindiğimiz üzere Ankara’da öğrenci olmayanların kalabileceği yurtlar mevcut. Özellikle bayan çalışanların kalabileceği özel yurtların sayısı hiç de az değil. Maaşı gittikçe eriyen öğretmenler, memurlar için hatta en cazip seçeneklerden birisi. Özel yurt fiyatları ve ücretleri özellikle dört kişilik odalar, üç kişilik odalar ve hatta iki kişilik oda fiyatları dikkate alındığında kiraya göre oldukça uygun olmakta. Özel yurtlarda kimler kalabilir sorusunun yanıtı temelde öğrencilerdir. Ancak öğrenci olmayanlar yurtta kalabilmektedir. Memurlar yurtta kalmasında bir sakınca yoktur. Bazı yurtlarda yaş sınırı vardır. Ancak bu yaş sınırı 40’a kadar çıkabilmektedir. Öğretmen, polis, jandarma, hemşire, bankacı, ebe vb. gibi kamu personeline yardımcı olunmaktadır.

Peki yurt nasıl bulunur?
Yukarıda da değindiğimiz üzere, yurtlar öğrenci evleri olarak tasarlanmıştır. Bunun için erkek öğrenci yurtları ve bayan öğrenci yurtları ile telefon ile iletişime geçerek uzun süreli kalmaya uygun olup olmadığı, aylık ücretleri danışabilir, çalıştığınız yere yakın yurtlar içerisinde seçim yapabilirsiniz. Ankara’da çalışanların kalabileceği yerler alternatif olarak çoktur.

*** Özel yurtta kimler kalabilir hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir