Polisevi’nde Kimler Kalabilir – Kamu Personeli Kalabilir mi

polisevi

Kamu kurumları misafirhaneleri rehberinden – Polis Evi’nde kimler kalabilir? Polisler dışında kamu personeli, kamu görevlisi, memur, sözleşmeli memurlar ve diğer kişiler polisevinden yararlanabilir mi aşağıda bunlarla ilgili açıklamalar yer alıyor.

POLİSEVİNDE SİVİL KALABİLİR Mİ

Bilindiği üzere, polis evleri, Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin geçici olarak konaklama imkanına sahip olduğu otel benzeri misafirhanelerdir. Bu tesislerin kurulmasındaki temel amaç, geçici görevle gelen polis memurlarının veya tayin olup gelen polislerin veyahut ikamet ettiği şehir dışında güvenli ve geçici konaklamasını sağlamaktır. Ancak bunun dışında da, yatak kapasiteleri elverdiği ölçüde emniyet mensupları dışındaki kişilerin de geçici olarak konaklamasına imkan tanımaktadır.

Bu nedenle polisevi halka açık mı yoksa polisler dışında kimse kalabilir mi bu soruların yanıtını vereceğiz. Polisevlerinde üç tip konaklama seçeneği vardır. İlki yukarıda da değindiğimiz üzere polis memurları, bu kimselerin polis kimliklerini göstermesi konaklama için yeterlidir. Bir diğer seçenek kamu personelidir. Yani kamu personeli de yatak kapasitesi ölçüsünde bu tesislerden yararlanabilmektedir. üçüncü grup ise onaylı misafir. Bu guptaki kişiler ancak polisevi veya bağlı bulunduğu il emniyet müdürlüğü bünyesinde kalma onayı aldığı sürece açıktır. Bu grup, kamu personeli veya memur olmasa da sivil vatandaşların konaklamasına imkan tanımaktadır.

Yukarıda değindiğimiz sivil vatandaşların onaylı konaklaması yalnızca otel kısmı içindir. Polisevlerinin kafeterya veya restoran kısımlarına vatandaşlar güvenlik önlemleri elverdiği ölçüde girebilmektedir.

PEKİ POLİSEVİ ÜCRETLERİ – FİYATLARI NE KADAR?

Yukarıda yer alan üç tip konaklama imkanı polisevi gecelik fiyatları için de geçerlidir. En indirimli fiyat, emniyet mensupları; sonraki yüksek fiyat kamu personeli en yüksek fiyat ise sivil personel için uygulanmaktadır. Yine tek kişilik oda, çift kişilik oda, üç kişilik oda, suit oda veya paylaşımlı oda ücretleri de değişkenlik gösterdiği gibi her polisevinin kendisine özgü fiyat tarifesi olabilmektedir. Yani İstanbul Beylerbeyi Polisevi fiyatları ile Adıyaman polisevi ücretleri aynı değildir. Ülkemizde görülen yüksek enflasyon, en başta devlet kurumlarının hizmet tarifelerinin yükselmesine neden olmaktadır. Bir diğer değişle, devlet, ilk başta ve en yüksek zam yapan kurumların başında gelmektedir. Bu nedenle buraya polisevi ücret tarifesi yazmak yerinde olmayacaktır. Zira ülkedeki her şeye gün gün zam gelmektedir. En doğru fiyat öğrenme yöntemi, telefonla kalmak istediğiniz tesisi aramaktır. Yemek fiyatları için de telefonla bilgi alınız.

Fiyatlara kahvaltı dahil olup, öğle yemeği, akşam yemeği, kafeterya, restoran, berber, kuaför, terzi, kuru temizleme vb. gibi hizmetler dahil değildir. Ayrıca her polisevinde, her türlü hizmet bulunmamaktadır. Polisevi bulunan iller, ülkemizin tamamıdır. Yani 81 ilin tamamında bu tesisler 1980-1990’lı yıllardan beri faaliyet göstermektedir. Yine burada bahsedilen bilgiler, polis okulu, polis moral eğitim merkezi, polis kampı, emniyet sosyal tesisleri için geçerli değildir.

*** polisevi rezervasyon ve yer ayırtma hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

 

 

One thought on “Polisevi’nde Kimler Kalabilir – Kamu Personeli Kalabilir mi”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir